EXPERIÈNCIA AL LABORATORI DELS ALUMNES DE 4t DE PRIMÀRIA

publicado a la‎(s)‎ 24 ene 2015 9:37 por Toni Molins   [ actualizado el 26 ene 2015 4:37 ]
 Els alumnes de 4t de primària hem baixat al laboratori de ciències per a poder posar en pràctica tots els continguts que hem aprés a la unitat de "Els Materials". Anteriorment a classe, el mestre ens ha explicat i hem aprés com hem de comportar-nos en aquest lloc, ja que no es l'aula habitual. Hem aprés que hi ha que respectar totes les normes i sobre tot a seguir cada indicació del mestre per a poder fer bé els experiments.

Una vegada hem aprés com hem de comportar-nos al laboratori, ens hem posat mans a l'obra. Ens ho hem passat molt bé.

Hem estat veient de primera mà les característiques de dos líquids immiscibles, també les mescles homogènies i heterogènies, passant per la elaboració d'una llum de lava o el procés de decantació. A la fi d'aquesta sessió hem descobert que hi ha substàncies que al ajuntar-les poden provocar una reacció química, per lo tant hem d'anar molt en compte en mesclar aquells productes que no coneixem.

En altra sessió hem comprovat com és la solidificació de l'alcohol, l'aigua i l'oli, veient que a la mateixa temperatura un continua líquid, un altre té una textura viscosa i l'altre està sòlid. Hem fet experiments, com comprovar l'evaporació de l'alcohol i la capacitat tèrmica de la roba.

No hem d'oblidar tots els materials que hem aprés. Recordem la pipeta, la proveta, els gots de medició, el decantador, etc...

Han sigut uns dies en els quals els nostres xiquets han pogut visualitzar i manipular tot allò que han aprés, reforçant d’aquesta forma el seu aprenentatge i vivint de primera mà allò que han estudiat a classe.

Vos deixem les imatges d’aquests dies envoltats de ciència.

PRESENTACIÓ FOTOGRÀFICAComments