ENTRE EL SO I LA LLUM

publicado a la‎(s)‎ 17 feb 2015 11:26 por Toni Molins
Continuant amb les pràctiques de C. Del Medi de 4t de primària, hem arribat al so i la llum.

En primer lloc, hem pogut veure de primera mà les característiques del so. En un primer moment, hem aprés el concepte d’ona i ho hem pogut comprovar amb les ones que fa l’aigua quan introduïm un objecte. Després, ho hem relacionat amb les ones que produeixen el so i el motiu pel qual arribem a escoltar-les, que és perquè han de tindre un medi de propagació. Aleshores, podríem escoltar una gran explosió que estiga ocorrent a l’espai?

Després van veure com, mitjançant les noves tecnologies, podem saber com són les ones que ixen de la nostra veu. I açò ens va agradar molt, ja que, segons el timbre, la intensitat, el to i la durada teníem unes ones distintes en cadascú de nosaltres; per això, emetem una veu distinta. I ací juguen un paper molt important les nostres cordes vocals.

Per últim, vam comparar la diferència entre la nota musical que podem fer les persones i la nota musical d’un instrument; açò ens va deixar sorpresos.

Pel que fa referència a la llum, van poder veure de primera mà les característiques d’un feix de llum i els fenòmens lluminosos de la reflexió i la refracció. També van comprovar la reflexió total i la doble reflexió amb un conjunt d’espills, llums i aigua.

Per últim, comprovàrem com desvien les lents (convergents i divergents) els raigs de llum que li arriben.

Una experiència única per a nosaltres.

Comments