El col·le tanca per falles

publicado a la‎(s)‎ 17 mar 2016 9:33 por Toni Molins
El passat dilluns, vam celebrar el dia faller al nostre col·legi. Durant aquestos dies els alumnes han estat treballant com autèntics artistes fallers, creant els seus ninots per a la falla d’enguany que portava per lema “ATRAPA AL VIL·LA QUE PORTES DINS”. Aquest lema es un paral·lelisme amb l’any de la Misericòrdia que estem vivint. Es tractava de buscar un vil·la de contes, pel·lícules, series de televisió, etc, es a dir, aquella figura roina que volem desfer, que volem cremar. En les fotos podreu veure una mostra de la qualitat dels nostres ninots.

El matí va començar amb la plantà protagonitzada per alguns mestres i els alumnes de la ESO. Seguidament en les classes es va projectar un vídeo de la vida de les falles des de 1998 al col·legi. Molts dels alumnes es van poder reconèixer quan eren molt xiquets. Cada classe, va triar els dos millors ninots i els van baixar al pati per a poder col·locar-los a la falla i així que el jurat poguera elegir els dos ninots indultats d’enguany.

Poc després vam baixar, com mana la tradició, a menjar-nos la xocolatà que mos va preparar el AMPA acompanyats de música fallera.

A les 11.45h estava prevista l’ofrena de flors a la nostra Mare del Cel, la Mare de Deu dels Desamparats i havia que preparar-se per a l’ofrena. Els xiquets van portar clavells de distints colors i pregaries per a la Verge, que van oferir-li classe per classe des de els xiquets d’infantil fins als alumnes de 4t de la ESO. Un detall molt emotiu, el moment de l’ofrena, ja que són els xiquets, els que fan les pregaries a la Verge.

Per últim, es van obrir les portes als pares per a gaudir de la cremà de la falla junt als seus fills. En eixe moment, es van donar els premis als dos alumnes que enguany han sigut elegits: Alonso Toledo (5è de primària) i Marta Bosch (1r de primària). Enhorabona!! I es van cremar els dos ninots indultats de l’any passat.

Fins ací les falles d’aquest any 2016. Esperem que passeu unes bones festes i desitjar a tots els pares un FELIÇ DIA DE SANT JOSEP!!
Comments