EL COL·LEGI DELS SOCORS EN FALLES

publicado a la‎(s)‎ 13 mar 2015 15:58 por Toni Molins
S’acosta el dia 19 de març i amb ell les Falles.

Hui 13 de març, hem cel·lebrat al col·legi la nostra tradició valenciana. Durant setmanes, els alumnes han estat preparant tota l’ambientació a la falla que enguany a portat per lema de “El Socorro Juega”.

Durant varies setmanes, els xiquets han fet per grups els ninots que han sigut posats en l’estructura principal de la falla, dissenyada per l’AMPA. Els alumnes, per classes, han triat els dos ninots o escenes que més els han agradat, per a participar al concurs del Ninot Indultat.

D’altra banda, per classes, han fet les flors que amb molta estima i esmero han ofrenat a la Mare de Déu. Aquest acte ha sigut el més matiner. Els alumnes de la classe de 3r d’ESO, l’han ambientat amb la locució de l’ofrena de flors, fent entrevistes als presidents i falleretes majors de les distintes classes. També, s’han encarregat de la recollida de les flors per a vestir a la Mare de Déu. Ha sigut un acte molt emotiu, on cada comissió ha desfilat encapçalada amb el seu estendard i tota la cort, tancant l’ofrena de cada comissió el President i la Fallera Major. Com a colofó de l’ofrena, un antic escolà de la Mare de Déu ha llegit unes paraules d’estima cap a Ella.

Després, els xiquets han pogut gaudir de l’esmorzar tradicional valencià, ofert per l’AMPA: xocolata amb ensaïmada.

Hem finalitzat l’acte, com mana la tradició, amb la cremà de la falla, on cremem també les nostres coses roïnes i que hem de canviar.

Gràcies a tots per la vostra col·laboració. Bones falles! 

Comments