APRENEM SOBRE LES CÈL·LULES VEÏEN-LES AL MICROSCOPI

publicado a la‎(s)‎ 2 feb 2016 14:43 por Toni Molins   [ actualizado el 4 feb 2016 4:48 ]
EN 5è DE PRIMÀRIA APRENEM SOBRE LES CÈL·LULES VEÏEN-LES AL MICROSCOPI

Durant aquestos dies estem treballant i aprenent sobre les cèl·lules. Sempre les havien vist en fotografia, però enguany ¡les hem vist de veritat!.

Ha sigut al laboratori del col·legi, que sabem que es un lloc molt important on se fan coses importants. Per això quan baixem hem de tindre present d’estar molt concentrats i escoltar be les indicacions dels mestres.

Els alumnes, ja havien aprés les parts del microscopi a classe, però ara havia arribat el moment de traslladar el coneixement a la pràctica. Els profes els han ensenyat a fer un bon ús del microscopi, han aprés tots els aparells que hem d’utilitzar per a preparar una mostra (portaobjectes, cubreobjectes, placa Petri, azul de metileno, pinces...) i ¡vam preparar una mostra!. Els profes han ensenyat a extraure l’epiteli d’una ceba i hem pogut observar les cèl·lules eucariotes vegetals amb colorant i amb solament aigua. ¡Ha sigut fantàstic!. Se veia molt bé tota la paret cel·lular i el citoplasma. A més a més, els mestres han ensenyat a enfocar en els objectius de major augment i els alumnes han vist les cèl·lules molt de prop. Ha sigut una autèntica experiència.

Aquestos treballs van en la línea del nostre enfocament metodològic, intentant aportar i apropar als xiquets al mon real on ells experimenten en les seues mans els coneixements el contingut digital.Comments